Vanaf april 2024 starten wij met groepssessies in onze praktijk. Deze groepssessies zullen, onder begeleiding van een psycholoog, elke keer over een specifiek thema gaan waarvan wij merken dat er extra nood aan contact met gelijkgezinden is. Het is de bedoeling dat iedereen kan spreken uit eigen ervaring en daarbij steun, verbinding en/of begrip kan vinden bij de anderen.

Thema’s groepssessies

Depressie

Dinsdag 23 april 2024 (19u30 tot 21u00)
Groepsgrootte: maximum 6 personen

Tijdens de groepssessie is er ruimte om depressieve gedachtes en gevoelens te delen. Hierbij kan stil gestaan worden bij klachten die veel voorkomend zijn, maar ook die alleen herkenbaar zijn voor als je een depressie hebt. Doordat je omringd wordt met gelijkgezinden, creëert dit een veilige omgeving om vragen te stellen die je normaal niet zou durven stellen.

Inschrijven kan onderaan de pagina via het contactformulier.

Ouders van kinderen met anorexia

Dinsdag 28 mei 2024 (19u30-21u00)
Groepsgrootte: maximum 8 personen

Hoe pak je het het beste aan als jouw kind moeite heeft met of zelfs helemaal niet meer wilt eten? Dit is niet altijd even evident om als ouder te weten en je zal vaak met je handen in het haar zitten. Tijdens de groepssessie wordt er ruimte gecreëerd om als mede-ouders ervaringen, ideeën, gedachtes en gevoelens hieromtrent met elkaar te kunnen delen.

Inschrijven kan onderaan de pagina via het contactformulier.

Volwassenen met anorexia

Dinsdag 25 juni 2024 (19u30-21u00)
Groepsgrootte: maximum 6 personen

Eten is voor veel mensen de normaalste zaak van de wereld en een moment van gezelligheid en genot. Hierdoor merken we dat mensen met anorexia vaak geconfronteerd worden met eventueel schaamte, onbegrip vanuit de omgeving en gevoelens van isolatie. Deze en mogelijks andere moeilijkheden kunnen onder gelijkgezinden besproken worden tijdens de groepssessie.

Inschrijven kan onderaan de pagina via het contactformulier.

Praktische informatie

Waar?

Praktijk voor Psychologie Maaseik
Markt 15
3680 Maaseik

Uur?

Van 19u30 tot 21u00

Prijs

€15 per persoon

Wanneer?

DagDatumThema
Dinsdag23 april 2024Depressie
Dinsdag28 mei 2024Ouders van kinderen met anorexia
Dinsdag25 juni 2024volwassenen met anorexia
Datums groepssessies Praktijk voor Psychologie Maaseik

Inschrijven voor de groepssessie

Vul het onderstaand contactformulier in om je in te schrijven.

Opmerking: voor de groepssessie van de ouders van kinderen met anorexia dient elke ouder zich individueel in te schrijven.