Praktijk voor Psychologie Maaseik

Bent u op zoek naar een klinisch psycholoog of psychotherapeut voor bijvoorbeeld uw burn out, depressie, angststoornis of andere moeilijkheden of vragen? Of heeft uw kind problemen of klachten? Bij ons kunt u terecht  begeleiding op het gebied van uiteenlopende klachten en problemen. Ons team bestaat uit universitair geschoolde en erkende klinisch psychologen. Wij behandelen kinderen vanaf 12 jaar oud, adolescenten en volwassenen. Om ervoor te zorgen dat u of uw kind de meest optimale zorg krijgt, scholen onze teamleden zich voortdurend bij.

Onze therapeuten hebben elk hun specialisaties, waardoor u bij ons terecht kunt voor de volgende klachten en problemen:

Aanbod Volwassenen:

Voor de behandeling van eetproblemen en eetstoornissen verwijzen we u graag naar gespecialiseerde therapie binnen de Praktijk voor Eetstoornissen Maaseik.

Aanbod kinderen (vanaf 8 jaar en ouder):

  • Angst
  • Depressie
  • Slaapproblemen 
  • Zelfvertrouwen en/of negatief zelfbeeld
  • Faalangst 
  • Emotionele problemen 
  • Gedragsproblemen 
  • Autisme 
  • ADHD
  • Sociale problemen: pesten, moeilijk omgaan met anderen

Intakefase en behandeling volwassenen:

Onze intakes bestaan doorgaans uit een tweetal gesprekken waarbij in het eerste gesprek ingegaan wordt op uw klachten, beperkingen, leefomstandigheden, persoonlijke geschiedenis en hulpvraag. Eventueel worden er een aantal vragenlijsten afgenomen, afhankelijk van uw specifieke klachten. In het tweede gesprek worden eventuele verdere vragen verder uitgediept en wordt aan de hand van uw hulpvraag en de ingevulde vragenlijsten bekeken hoe uw persoonlijke behandeling vormgegeven kan worden. Tijdens het behandeltraject streven waar mogelijk wij naar een oplossingsgerichte en kortdurende therapie. Ook verdiepende, langdurige therapieën zijn mogelijk, afhankelijk van uw klachten en hulpvragen. De gesprekken zijn telkens individueel (behalve de relatietherapie). U mag natuurlijk altijd iemand meenemen als u dat prettig vindt. Regelmatig wordt, waar nodig en gewenst, de omgeving bij de behandeling betrokken, om ondersteuning en ontwikkeling te versnellen en te vergroten.

Intakefase en behandeling kinderen (vanaf 8 jaar en ouder):

Onze intake bestaat doorgaans uit een 1 gesprek waarbij wordt ingegaan op de klachten en krachten, beperkingen, leefomstandigheden, persoonlijke geschiedenis en hulpvraag. Eventueel worden er een aantal vragenlijsten afgenomen, afhankelijk van de klachten. Tijdens dit gesprek worden jullie, de ouders, individueel gesproken. Jullie mogen natuurlijk altijd uw zoon/dochter meenemen als jullie dat prettig vinden. Indien nodig kan er een tweede gesprek plaatsvinden om eventuele vragen verder uit te diepen. Aan de hand van de hulpvraag en de ingevulde vragenlijsten wordt de persoonlijke behandeling vormgegeven. Tijdens het behandeltraject streven wij, waar mogelijk, naar een oplossingsgerichte en kortdurende begeleiding. Ook verdiepende, langdurige begeleidingen zijn mogelijk, afhankelijk van de klachten en hulpvragen. Regelmatig worden, waar nodig en gewenst, de ouders of de school bij de behandeling betrokken, om ondersteuning en ontwikkeling te versnellen en te vergroten.