Praktijk voor Psychologie Maaseik

Bent u op zoek naar een klinisch psycholoog of psychotherapeut voor uw burn out, depressie, angststoornis of relatieproblemen? Bij ons kunt u terecht voor begeleiding op het gebied van uiteenlopende klachten en problemen. Ons team bestaat uit universitair geschoolde en erkende klinisch psychologen. Wij behandelen adolescenten en volwassenen vanaf 18 jaar. Om ervoor te zorgen dat je de meest optimale zorg krijgt, scholen onze teamleden zich voortdurend bij.

Onze therapeuten hebben elk hun specialisaties, waardoor je bij ons terecht kunt voor de volgende klachten en problemen:

Voor de behandeling van eetproblemen en eetstoornissen verwijzen we u graag naar gespecialiseerde therapie binnen de Praktijk voor Eetstoornissen Maaseik.

Tevens bieden wij de mogelijkheid tot uitgebreid diagnostisch onderzoek op het gebied van klachten, en persoonlijkheid.

Onze intakes bestaan doorgaans uit een tweetal gesprekken waarbij in het eerste gesprek ingegaan wordt op uw klachten, beperkingen, leefomstandigheden, persoonlijke geschiedenis en hulpvraag. Eventueel worden er een aantal vragenlijsten afgenomen, afhankelijk van uw specifieke klachten. In het tweede gesprek worden eventuele verdere vragen verder uitgediept en wordt aan de hand van uw hulpvraag en de ingevulde vragenlijsten bekeken hoe uw persoonlijke behandeling vormgegeven kan worden. Tijdens het behandeltraject streven waar mogelijk wij naar een oplossingsgerichte en kortdurende therapie. Ook verdiepende, langdurige therapie├źn zijn mogelijk, afhankelijk van uw klachten en hulpvragen. De gesprekken zijn telkens individueel (behalve de relatietherapie). U mag natuurlijk altijd iemand meenemen als u dat prettig vindt. Regelmatig wordt, waar nodig en gewenst, de omgeving bij de behandeling betrokken, om ondersteuning en ontwikkeling te versnellen en te vergroten.