Nederlandse aanmeldingen

We krijgen regelmatig vragen van mensen die in Nederland verzekerd zijn of zij bij ons in behandeling kunnen komen. Uiteraard kunt u bij ons uw therapie opstarten, wij hanteren geen wachtlijst.

 

Zorg binnen onze praktijk

Veel Nederlands verzekerde mensen kiezen ervoor om de wachtlijsten in Nederland te omzeilen en betalen hun behandeling geheel zelf. De langdurige wachttijden in Nederland zijn namelijk een groot probleem. Daarnaast is de vergoeding vanuit de basis-GGZ nog slechts zeer beperkt en zijn veel klachten/problemen uitgesloten van vergoeding, zoals overspannenheid (burn-out) en relatieproblemen. In onze praktijk kunt u terecht voor al uw klachten, wij behandelen zowel adolescenten als volwassenen met de meest uiteenlopende klachten.

Uw voordelen op een rij:

  • Wij hebben geen wachttijd waardoor u direct kunt starten met uw therapie.
  • Wij delen geen informatie met de zorgverzekeraar.
  • U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts, u besluit zelf of u hulp nodig heeft.
  • Niet alle klachten worden vergoed door de zorgverzekeraar. Bij ons kunt u terecht voor al uw problemen.
  • Uw jaarlijkse verplichte eigen risico (€385,-) wordt niet aangesproken.

 

Vergoeding “zorg in het buitenland”

Wilt u toch proberen om uw therapie te declareren bij uw zorgverzekeraar? Zorg binnen onze praktijk valt onder uw “zorg in het buitenland”. Of u van uw zorgverzekeraar iets terug krijgt, is geheel afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering. Wij raden u dan ook aan op dit na te vragen bij uw zorgverzekeraar.

Vaak geven zorgverzekeraars pas antwoord op deze vraag als u reeds een intake heeft gehad en de behandeling werd opgestart. Uw zorgverzekeraar heeft namelijk in bijna alle gevallen zeer gedetailleerde bijkomende informatie nodig. Op basis van deze bijkomende informatie beslist de zorgverzekeraar vervolgens of ze overgaan tot terugbetaling en hoeveel dit zal zijn.

 

Start direct met uw therapie

Wilt u starten met therapie dan kunt u hier uw gegevens doorgeven dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. Hier vindt u meer informatie over alle soorten klachten en problemen die wij behandelen. Wij zijn tevens gespecialiseerd in het behandelen van eetstoornissen, meer informatie over onze behandelingen kunt u hier vinden.